רחוב בוגרשוב בתל אביב שינה פניו. כיום בחלקו הגדול הוא רחוב חד סטרי עם מסלול נפרד לאופניים ולקורקינטים.
עוד קודם לשינוי החיצוני של הרחוב התרחש בקרבתו תהליך דמוגרפי-תרבותי שהושפע מהעלייה של יהדות צרפת. במשך השנים האחרונות לא היה קשה להיווכח שנפתחים ברחוב ובסביבתו עוד ועוד מקומות הנושאים פניהם אל קהל היעד המיוחד שהגיע מעבר לים והשתכן באזור. בין היתר נפתחו חנויות יין, חנויות מאפים, בתי קפה ומסעדות כשרות.
לאור כל זאת הפתיחה של מסעדת הדים סאם והסושי בר – לאי פו (בתרגום חופשי "מביא מזל") אמיצה. בשונה מרוב מקומות האוכל החדשים ברחוב, לאי פו שנפתחה לפני מספר שבועות, אינה כשרה. אמנם בשלב זה אין בתפריט בשר לבן אלא רק פירות ים אולם מדברי האחראית (בהמשך יתברר ששמה נועה והיא אחת מהבעלים) לא נשללת האפשרות להוסיפו לתפריט.
אלמנט נוסף מעניין הוא ש- לאי פו התמקמה מול הבית הסיני (פקין דאק האוס) וליד צ'וקה האסייתית הכשרה. בכלל ברחוב יש לא מעט מקומות אסייתיים: בית תאילנדי, סושי בר קנקי הכשר ו-מון. האם האזור הופך למיני צ'יינהטאון ? נועה ציינה שהם מאמינים בדרכם. לצד אותנטיות הם מנסים להביא וויב רענן ומדליק ומקווים שאלה יתפסו את הצעירים, הסטודנטים ועובדי ההייטק הגרים או עובדים באזור. בתכנון אף פתיחת בר בחנות הסמוכה אליהם.
בשלב זה ניתן לבוא ולקחת אוכל בטיק אווי. בעתיד יהיה להם גם שירות משלוחים.
אפרופו אותנטיות, בכתבה ב- טיים אאוט נכתב שבקרב השותפים-בעלים של לאי פו יש שני טבחים סיניים ותיקים שעבדו בארץ במסעדות שונות והחליטו לפתוח מקום משלהם. נועה הוסיפה שהם פעלו להביא ציוד וחומרי גלם ישירות מ-שנחאי (בכתבה מופיעה הונג קונג אבל המסר דומה). אציין שכלי ההגשה היו בהחלט נאים. גם כלי האידוי מהבמבוק היו שונים מהמוכר לי. הייתה להן ידית מיוחדת ותחתית נשלפת שנראתה נוחה לניקיון.
המקום עצמו ממש קטן. יותר חנות-דוכן עם מספר מצומצם של מקומות ישיבה שרובם נמצאים על המדרכה. הקו העיצובי פשוט ונקי. כרגע החורף מתמהמה אבל כאשר הגשם יגיע הם יהיו חייבים בהגנה כלשהי או בסגירת חורף.
הגענו בשעת צהריים שמשית. עם הישיבה קיבלנו שני תפריטים צבעוניים מנוילנים. התפריט הראשון נראה תיירותי, עמוס, לא מזמין בגרפיקה שלו ובו מגוון רחב של מנות אסייתיות החל מ-סושי על סוגיו ואופניו דרך אגאדשי טופו, פאני פורי, שרימפס בטמפורה וכלה בכנפי עוף, סנדביצ'ים וסלטים. אותי עניין התפריט השני שהתמקד ב-"נגיעות קטנות בלב" כלומר ב-דים סאם. לטענתם מדובר בדים סאם שנעשה בעבודת יד. יש לציין לחיוב שבשני התפריטים יש מספר אופציות לצמחונים ואפילו לטבעוניים. במנות הדים סאם יש בין 2 ל-4 יחידות. ניסינו לברר האם קיימת אופציה לבחור שתי יחידות מסוגים שונים באותה רמת מחיר. נענינו בשלילה. בתפריט השני מוצעים גם 4 מרקים שיתאימו לחורף כאשר יגיע.
לא ביקשתי לראות את תפריט המשקאות. עם זאת ראיתי מקרר ובו משקאות קלים ובקבוקי סאקה.
את המנות ליונו עם סויה שחיכתה בקנקן קטן בשולחן, רוטב על בסיס חומץ אורז שמיועד ללוות את הדים סאם ורוטב חריף שהובא לבקשתנו. הרטבים היו טובים וטעימים.
פתחנו ב- שיאה גיאו (27 ₪)
קיבלנו שלושה כיסונים מאודים מבצק אורז דק. המעטפת שלהם כמעט שקופה ומעט דביקה. בתוך הכיסונים הקטנים תערובת משרימפס קצוצים. כל כיסון זכה לעיטור של מעט טוביקו. הכיסונים התאימו למה שהכרתי וציפיתי. אין כאן חידוש אבל הביצוע טוב והתוצאה טעימה.
פיש באן (48 ₪)
שתי לחמניות מאודות רכות, אווריריות וקטיפתיות מולאו בפילה דג שטוגן בטמפורה. רוטב איולי יוזו לחלח את הדג. במילוי הבחנתי בפטריות לבנות (כנראה שימג'י), חסה ועשבי תיבול (כוסברה ונענע). התפריט מפרט עוד מרכיבים כמו פטריות מוקפצות, בצל וצ'ילי טרי שלא ראיתי או הרגשתי.
כמות הדג הייתה מכובדת. הדג נעשה בצורה מעולה. מחד הוא לא יובש מאידך הוא לא היה שמנוני. בהחלט לא פשוט להגיע לאיזון כזה שמעיד על יד מיומנת. החסה ועשבי התיבול הקרינו טריות. בנוסף החסה הייתה פריכה מאד. בכלל הקריספיות שהגיעה הן מהדג המטוגן בשלמות והן מהחסה יצרו ניגודיות מרקמית טובה. הנענע הוסיפה רעננות שהייתה במקומה. באן טעים ומהנה.
באן חציל בשר (48 ₪)
כמו במנה הקודמת, שתי לחמניות מאודות מצוינות. המילוי כלל קציצת בשר בקר שנעטפה בפרוסות חציל מטוגנות, איולי יוזו, עלי חסה, פטריות לבנבנות שמנמנות ועשבי תיבול. כאן הבחנתי בצ'ילי הטרי.
שוב ברור שמי שטיגן ידע מה הוא עושה. הטיגון היה בדיוק במידה וללא עודפי שמן. מפתיע לאכול משהו מטוגן וכל כך עדין. אני מתחבר למנות כמו זו שאינן תוקפניות ויש בהן משחק של טעמים ומרקמים. יופי של מנה.
באו בקר גזר ובצל (2 יחידות – 38 ₪)
שתי לחמניות מאודות מבצק שמרים מולאו בתערובת שבסיסה בשר בקר קצוץ. בשונה מבאו אחרים שאני מכיר עם בצק יציקתי ומכביד כאן הבצק היה דק יחסית ואוורירי. הייתה גם פרופורציה טובה בינו ובין כמות המילוי. בתוך הבאו היה מעט נוזל חם. מתברר שזה מכוון, סוג של רוטב ששומר על המילוי לח. אני לא יודע איך הם עושים זאת אבל כדאי לאוכלים להיות מודעים וזהירים באכילה.
שאו מאי עוף עם ירקות (32 ₪)
הוגשו ארבע כיסונים קטנים ופתוחים מבצק חיטה צהבהב דק וגמיש אם כי מעט קשה סטייל אל דנטה. במילוי תערובת עוף וירקות.
שוב הודגמה יד מיומנת בעשיית כיסונים. מעטפת טובה ומילוי עסיסי וטעים. הייתה חסרה מעט חמיצות שהושלמה באמצעות הרוטב המיוחד שהוגש בהתחלה.
לסיכום
מצד אחד תפריט הדים סאם של לאי פו מעט מוגבל (העדר בשר לבן או אי שימוש בדפי אורז), מצד שני הביצועים בהחלט מראים על יד מיומנת שיודעת מה היא עושה. במטבח יודעים לטפל בבצקים השונים, המילויים עדינים ומאוזנים ויש פרופורציות טובות בין המעטפת למילוי.
בשורה התחתונה נהניתי מהביקור ואשמח לחזור שוב.
לאי פו
רחוב בוגרשוב 31 תל אביב
טלפון: 077-4143139
באתי אכלתי והתמכרתי
פשוט מושלם
שמח לשמוע.
ארוחת דים סאם
בתאור המפורט של מנת הפיש באן חשתי בפה את הטעם
מנת השאו מאי עוף עם ירקות והצילחות נראה יפה ובודאי גם טעים
לזכותם יש לומר שהם מציעים תפריט שיכול להתאים למגוון העדפות כמו צמחונים, טבעונים וגם לכאלה שמעדיפים ירק ודגים על פני בשר.
הייתי אומרת שהמקום מוגבל כי אין בו סוגי דים סאם קלאסיים שאני מאוד אוהבת, כמו אורז מאודה בעלה או עלי בצק אורז מגולגלים…חבל שלא מתמקדים בדים סאם…
נראה טעים, תודה על הדיווח
אכן תפריט הדים סאם שלהם מוגבל. עם זאת אני מקווה שבשלב הזה הם יעשו את מה שהם עושים הכי טוב שניתן. אולי בעתיד הם יעשירו את התפריט בסוגים נוספים.
יואו וו איך עשית לי חשק וגם קל״ב
לגבי הצרפתים ?קצת מרגישים שהרחוב שלהם
אבל תכלס בזכותם שודרגנו ו בוגרשוב נהיה שטראסה מגניבבבבב
כתבת מעניין ויפה תודה
יש לנו איזה דבר או שניים ללמוד מצרפת, בטח בתחום הקולינרי. אני בעד מגוון תרבותי, הוא יכול להעשיר את כולנו.
לרוב, העולים מצרפת מעדיפים אוכל כשר אבל הם מגיעים מארץ שנתנה (ונותנת) הרבה תשומת לב לאוכל.
נשמע נהדר. לא מפריע לי לפחות שאין היצע של בשר לבן. תודה רבבףה על השיתוף
לגבי הבשר הלבן , אני מבין אבל אם הם שואפים לאותנטיות הוא מתבקש בתפריט.