* המקום נסגר *

במחצית 2018 הבעלים של מסעדת "דה באן" הודיעו על סגירתה לאחר כשבע שנות פעילות. באותה עת הייתה בענף המסעדנות אווירת נכאים. עוד ועוד מסעדות הודיעו על סגירת דלתותיהן. עם זאת ההודעה על הסגירה של דה באן הייתה מעט חריגה. בהודעה נאמר שהסגירה תתבצע עוד כחצי שנה ממועד פרסום ההודעה והם שומרים לעצמם את האופציה לחידוש הפעילות בעתיד. ואכן בתחילת 2019, מספר חודשים לאחר הסגירה, נפתחה באותו המקום המסעדה הסינית צ'יינה קלאב. כמו לסגירה, כך גם לפתיחה הצטרפה הערה חריגה. הבעלים הבהירו שהם יחליטו לאחר שנה האם להמשיך עם הקונספט החדש או לשנותו. התנודתיות הזו קצת מזכירה לי את הקונספט של מסעדת L28, יצירת עניין והישארות בתודעה באמצעות החלפת השף/ית כל חצי שנה ובהתאמה גם את המטבח.

ניסינו להזמין מקום ב- צ'יינה קלאב ביום חמישי בערב. בתחילה הודיעו לנו שאין מקום באותו ערב וגם לא בערבים הקרובים על כן ביקשנו להירשם ברשימת המתנה. לשמחתנו מאוחר יותר חזרו אלינו לעדכן שהתפנו מקומות בשעת ערב מוקדמת. מקומותינו הוגבלו לשעה וחצי. ידענו שזה יספיק והגענו. בבואנו לא היה ברור מדוע היינו צריכים להתאמץ ולעבור את התהליך היות שלא היו חסרים מקומות ישיבה. אפילו עוברי אורח נכנסו ללא כל הזמנה ונמצא להם מקום. גם בעזיבתנו המצב לא היה שונה מהותית ולא היה ברור מדוע הגבילו אותנו בזמן. מפליא. ייתכן שהמקום היה אמור להיות מפוצץ אך משהו השתנה. מאידך לא יכולתי להימנע מהמחשבה שאולי יצרו כאן מצג של ביקוש מדומה.

צ'יינה קלאב (China Club)

בשכנות ל-צ'יינה קלאב ישנם מספר עסקי מזון של אוכל מהיר. בדיעבד הרגשתי שגם צ'יינה קלאב היא יותר מזללה או מקום לאוכל מהיר מאשר מסעדה. המנות הגיעו מהר וסביר להניח שהסועדים לא יתנחלו במקום אפרופו מגבלת הזמן.

במבט כללי לא נראה שהשקיעו יותר מידי בעיצוב מחדש של המקום. ההבדלים הבולטים ביותר שהבחנתי בהם היו תאורה אדמדמה והחלפת שם המקום בשלט על הקיר בכניסה. האווירה, בכל אופן, נשארה דומה לזו שהייתה בביקורי ב- דה באן בערב. יש לציין שבמקום בו הושיבו אותנו, בחלק המקורה בחוץ, היה ריח לא נעים שליווה את השהות במקום. כנראה שישבנו מעל לפתח של ביוב.

צ'יינה קלאב (China Club)

השירות בערב ביקורנו היה טוב. כל אנשי השירות כולל מי שענה לנו בטלפון וטיפל ארוכות בהזמנה היו אדיבים, חביבים, עם גישה שירותית מפותחת.

הבסיס של צ'יינה קלאב הוא בר אוכל סיני. יחד עם זאת בכתבות התדמית והיח"צ הובהר: א. שיש בתפריט מנות בהשפעה פאן אסייתית ולא רק בהשפעה סינית ב. במנות נעשה שימוש בחומרי גלם מקומיים. ג. שהם נאמנים לטעם אך לא למקור ו-ד. שבמטבח משקיעים בהתססה, בכבישה וברטבים.
בתפריט שמונה מנות "קטנות וראשונות" במחירים שבין 28 ל- 46 ₪. עשר מנות "גדולות ועיקריות" במחירים שבין 59 ל- 89 ₪, שלוש תוספות (14-21 ₪) ושלושה קינוחים. מספר מנות נותרו מהגלגול הקודם של המקום.

תפריט השתייה מצומצם: שתייה קלה וחמה, בירה אחת, חמישה סוגי סאקה, מספר משקאות אלכוהוליים כמו טקילה, ג'ין, שיבאס, קוניאק וכן שלושה יינות לבנים, יין רוזה אחד ושני אדומים. תפריט השתייה הדליל יחסית הוסיף להרגשה שלי ש-צ'יינה קלאב לא מתיימרת להיות ממש מסעדה אלא יותר מסעדת אוכל מהיר.

התפריט ב- צ'יינה קלאב (China Club)

לאחר ההזמנה קיבלנו צלוחית קטנה עם כרוב לבן מוחמץ כפתיח על חשבון הבית. כל השולחנות קיבלו גם הם את הפתיח שהוגש בזמנו גם ב- דה באן.

Niang Sanbao
(36 ₪)
פתחנו בסירות פלפל חריף ממולאות בתערובת שבסיסה עוף טחון. מנה דומה ניתן למצוא בתפריט השחור של המסעדה הסינית הוותיקה לונג סנג. שם מוגשת מנה גדולה יותר, הפלפלים ממולאים בקציץ בשר לבן ופירות ים והמחיר כפול.
לפני ההזמנה התנהל דיון קצר בשולחן עם המלצרית סביב עניין החריפות. היא הקדימה וציינה ששולחן שאכל את המנה קודם לכן ציין שהפלפלים לא מאד חריפים. למרות זאת החלטנו לא לוותר.
קבלנו שלושה פלפלים לא גדולים ממולאים. החריפות הייתה נעימה. קראתי שהמילוי מורכב מתערובת הכוללת, בין היתר, עוף טחון, ג'ינג'ר ושעועית שחורה מותססת. עם זאת היה לי קשה להבחין במורכבות והמילוי מבחינתי היה בסך הכול חביב. כוכב המנה היה דווקא הרוטב. בבסיסו סויה אבל ליוו אותה עוד שלל מרכיבים שיצרו פסיפס מהנה של מליחות, מתיקות וחמצמצות.

Niang Sanbao ב- צ'יינה קלאב (China Club)

טרין קולורבי (26 ₪)
באחת מהכתבות על המקום נכתב שזו מנת טייק אוף לטרין לפת יפני. היות והלפת בארץ מרירה  החליטו בצ'יינה קלאב להחליפה לקולורבי. הקולורבי שנקצץ ונדחס לתבנית הוגש כמעין פשטידה מעוטר בחתיכות בצל ירוק ובמחית פלפלים חריפים מותססים.
המרקם של הטרין נטה לרך והתפרק במגע המזלג/צ'ופסטיק. בתהליך הקולורבי שמר על טעמיו המאופיינים. גם כאן הרוטב היה מוצלח וטעים. חריפותו וטעמיו תרמו למנה והרימו אותה.

טרין קולורבי ב- צ'יינה קלאב (China Club)

ראמן חריף (62 ₪)
הוגשה קערה גדולה עם בשר טחון ואטריות בציר עוף עם מחית בוטנים, שמן צ'ילי סצ'ואני, בצל ירוק, שומשום ושמן שום שחור. המנה מגיעה ללא ביצה. ביקשנו תוספת ביצה שלא מופיעה בתמונה וגבו עליה 5 ₪ נוספים. קעריות קטנות ומצקת הוגשו לחלוקה.
הוזהרנו שמדובר במנה חריפה. לטעמי המנה הייתה בין פיקנטית לחריפה. טעם הבוטנים בלט. אהבתי שהאטריות היו מעט נוקשות והוסיפו מרקם נגיס. פחות אהבתי את הציר שהרגיש לי לא מספיק עמוק בטעמים או שאולי החריפות האפילה על הכול אפילו על תערובת הבשר שנעלמה במכלול. מבחינתי זו לא הייתה מנה רעה אבל גם לא מנה מבריקה.

ראמן חריף ב- צ'יינה קלאב (China Club)

"כרמל דאק" (89 ₪)
מנה להרכבה. הגרסה המקומית לפקין דאק. על מגש מתכת שכוסה בנייר חום הונחו שוק אווז, ארבעה רבעי פיתה, ז'וליינים של מלפפון, חתיכות בצל ירוק וצ'ילי אדום לא חריף, עשבי תבלין (כוסברה) וקערית עם הויסין ופלפל שחור.
הבשר היה רך ונשר מהעצם. הרוטב היה מצוין אבל הוגש בכמות מצומצמת. לטעמי הפיתות כחלופה לפנקייקס הדקיקים שמלווים את המנה הקלאסית לא היו מוצלחות. ראשית, הייתי שמח אם הן היו טריות יותר. שנית, הן היו עבות מידי ויצרו אפקט של יובש מה שהשפיע על כל המנה.

"כרמל דאק" ב- צ'יינה קלאב (China Club)

ליווינו את הארוחה ביין שהבאנו אתנו. 40 ₪ דמי חליצה. קבלנו שמפניירה אבל כוסות היין היו מהזן הגס וחסר הרגל.

Domaine Huet Vouvray Clos du Bourg sec 2010
בציר טוב מאד. אחלה יין. לימוני, פריך, מינרלי, עם חמצון קל שמוסיף נפח ומלאות.

Domaine Huet Vouvray Clos du Bourg sec 2010 ששתינו ב- צ'יינה קלאב (China Club)

לסיכום

צ'יינה קלאב היא מזללה משודרגת של אוכל רחוב מן המזרח הרחוק בפרשנות מקומית.

נראה שהבעלים המנוסים יודעים איך למשוך את הקהל הישראלי כפי שעשו בעידן דה באן.
אני פחות התחברתי.

 

צ'יינה קלאב
רחוב הלל הזקן 18 (בכניסה לשוק הכרמל) תל אביב
טלפון: ‏03-6044725‏

דף הפייסבוק