מסעדת וונג השוכנת בתחילת שדרות רוטשילד בתל אביב נפתחה בסוף 2012. בעליה, שהם בין היתר הבעלים של רשת Ze Sushi, מפעילים כיום סניף נוסף בראשון לציון.

וונג (Vong)

הגענו ל-וונג התל אביבית בשעת ערב מוקדמת. במהלך שהותנו המקום התמלא ואף ראיתי שולחנות שהסועדים בהם התחלפו. בנוסף לא מעט שקיות טייק אווי יצאו מהמטבח ונאספו על ידי שליחים זריזים. נדמה כי גם לאחר עשור וגם ללא פעילות יח"צ בולטת המסעדה עובדת היטב.

למסעדה שני חלקים, אזור חיצוני מקורה ומואר באור כתום וחלק פנימי ובו גם בר המשקיף למטבח הפתוח. אנחנו ישבנו בפנים. העיצוב, שבולט בו מוטיב העץ, נראה מעט מיושן אך יחד עם זאת חמים ונעים. לצד הקולות שיש במסעדה פעילה (לקוחות, אנשי השירות ואנשי המטבח) התנגנה ברקע מוזיקה קלילה. הקהל נראה יחסית מבוגר.

וונג (Vong)

עם ההושבה קבלנו תפריטים מרופטים מעט וקנקן מים בטמפ' חדר. את השירות העניקה לנו מלצרית טובה ויעילה. היא המליצה ואף כיוונה שנבחר את המנות שלדעתה הן המומלצות ביותר. היא גם לא חששה לעצור אותנו באסרטיביות כשחשבה שההזמנה שלנו גדולה מידי. במהלך הערב יוגש לנו צ'ייסר על בסיס קמפרי. השירות המתוקתק ראוי לציון.

התפריט מחולק למספר קבוצות: הפינה הטרייה – ארבעה סלטים (46-65 ₪), בינוניות לחלוקה –שלוש מנות עם ספרינג רול או דג בעלי חסה (41-54 ₪), המאודים של וונג – חמש מנות באן או דים סאם (44-59 ₪), ווק – חמש מנות עם אטריות בעבודת יד (71-81 ₪), שלש מנות אורז (71-81 ₪), שני מרקים (47-71 ₪) ולבסוף שישה קינוחים (43 ₪ לקינוח). על פניו נדמה כי למרות שמדובר במסעדה ווייטנאמית התפריט לא נצמד למטבח הזה בלבד. בתפריט יש סימון ל: מידת חריפות, מנות נטולות גלוטן ומנות טבעוניות.

התפריט ב- וונג (Vong)

תפריט השתייה כולל משקאות קלים, שורה לא ארוכה של משקאות אלכוהול כמו טקילה, ויסקי, וודקה וכו', שני סאקה, שישה קוקטיילים וחמש בירות מחבית או בקבוק. יש גם תפריט יין קטן (2 אדומים, 4 לבנים ורוזה אחד). כל היינות הם ישראלים ולמעט אחד כולם מוצעים גם בכוסות. מי שכתב את תיאורי היינות עשה עבודה טובה. התיאורים קריאים ומזמינים. המקום גובה 35 ₪ דמי חליצה, מהזולים שנתקלתי בהם בתל אביב. מבחינת שירות היין, הציעו לנו שמפניירה אבל הכוסות הן כוסות מזכוכית, פשוטות ועבות יחסית.

פתחנו במרק פו בו (71 ₪)
למנה הגדולה שהזמנו יש גרסה קטנה יותר ב- 47 ₪. עם המנה שהוגשה בשני כלים (קערה ומעליה צלחת התוספות) קבלנו גם מצקת ושתי קעריות אישיות קטנות. בקערה הגדולה והמאסיבית היו ציר בקר, נתחי בקר, אטריות אורז יחסית רחבות, נבטים וטבעות בצל לבן. ע"פ המלצרית נתחי הבקר מוגשים כמעט נאים וממשיכים להתבשל בקערה. בצלחת המלווה היו נבטים, טבעות בצל לבן חי, בצל ירוק, פלח לימון, פרוסות צ'ילי ועשבים (כוסברה, מנטה ובזיליקום תאילנדי). המלצרית המליצה לשלב את הירק במרק לפי טעמנו ובנוסף הדגישה שניקח בחשבון שלבזיליקום התאילנדי יש טעם אניס חזק.
למרות שהציר לא היה מאד עמוק בטעמיו הוא היה טעים. משער שהיה שם לפחות ליטר נוזלים. גם נתחי הבשר היו סבבה. המרכיבים בצלחת הוסיפו הרבה עניין, טעמים (הצ'ילי מאד חריף) ואפילו קלילות ורעננות (מנטה).
המרק הוא כמעט ארוחה שלמה. עם זאת יש לציין שאכילתו/שתייתו פחות ידידותיים למשתמש: לא נוח למזוג מקערה עמוסה במרכיבים (נתחים גדולים של בשר, אטריות ארוכות, טבעות בצל שלמות); יש הרבה הסחות דעת והטעם הסופי נקבע במידה לא מבוטלת על ידי הסועד בהתאם לתוספות שהוא מכניס למרק; די מהר המרק מאבד מחומו.

פו בו ב- וונג (Vong)

ב- וונג (Vong)

צ'ה קה לה וונג (65 ₪)
המלצה חמה וחד משמעית של המלצרית. המנה, שהייתה גדושה וצבעונית, הוגשה בקערה גדולה לצד שתי צלחות. באופן כללי הכלים מקרמיקה בוונג מיוחדים ומרשימים.
מספר נתחי פילה של קאטפיש/שפמנון, שעברו לפני טיגונם בבלילה שכללה כורכום ויוגורט, הוגשו על שכבות של סלט שהורכב מאטריות ורמיצ'לי דקיקות, חסה אייסברג, מלפפון, נבטים, גזר, בצל סגול, בצל ירוק, בצל סגול ועשבי תיבול (כוסברה, מנטה, שמיר). חתמו את ההגשה פרוסות צ'ילי ובוטנים. הסלט תובל ברוטב NEM, רוטב ווייטנאמי המתואר בתפריט כמבוסס על לימון, שום, צ'ילי ורוטב דגים.
נתחי הדג החמימים שמרו על פריכות והיו בשרניים וטעימים. בהגשה המלצרית המליצה לא לערבב את הסלט אלא לאכול אותו על בסיס השכבות שהוא בנוי מהם. נהגתי על פי המלצתה ובכל פעם קבלתי שילובי מרכיבים ממש שונים. היה בזה אלמנט מעניין ומפתיע, פעם קרנצ'יות מהבוטנים והחסה, פעם רכות מהאטריות, פעם חריפות ופעם טעמי עשבי התיבול. הסלט, שהיה חגיגה של צבעים, מרקמים, טמפרטורות וטעמים הקרין טריות ורעננות והרוטב המלווה התגלה כשחקן משמעותי. היה בו שילוב מוצלח וטעים של חמיצות, מתיקות, מליחות ואפילו אוממי. יופי של מנה עשירה וטעימה.

צ'ה קה לה וונג ב- וונג (Vong)

דים סאם יבשה (47 ₪)
בכלי אידוי (ממתכת) הוגשו 2 כיסוני בצק חיטה במילוי פרגית ומיסו ו- 2 כיסוני בצק חיטה במילוי כרוב, בצלים מקורמלים ובוטנים. בצד קיבלנו רוטב ע"ב סויה, חומץ אורז ועלי תבלין.
בצק הדים סאם היה דק, רך ועדין. המילוי בשני המקרים היה מעט מאכזב גם בכמות וגם בנוכחות. מבין שני הסוגים התחברתי יותר למילוי של הכרוב, הבצל המקורמל והבוטנים.

דים סאם יבשה ב- וונג (Vong)

ביפ באן (59 ₪)
קבלנו שתי לחמניות מאודות עם איולי פיקנטי, בשר בקר שעבר בישול ארוך ופורק, כוסברה וחתיכות צ'ילי.
הלחמנייה הייתה רכה ומתקתקה. המילוי היה מעט יבש ומעט מלוח. בסך הכול באן חביב עם הרבה כוסברה אבל לא מאד שונה או בולט ביחס לבאנים אחרים.

ביפ באן ב- וונג (Vong)

בו רייס (81 ₪)
לפי המלצרית זו המנה החריפה ביותר בתפריט. לטענתה ניתן למתן מעט את החריפות אבל היא תישאר מנה חריפה. המנה הוגשה עם אורז לבן מאודה וכללה לפי התפריט נתחי פילה בקר צרובים, בצלים, פלפלים ירוקים, צ'ילי, כוסברה ורוטב צדפות.
הבשר לא הרגיש פילה. לבקשתנו המלצרית ביררה וציינה שאכן מדובר בנתח מספר 3 (בריסקט). הבשר היה בסדר אם כי שפע הבצלים והרוטב הם שעשו את המנה. מבחינת הטעמים בלטו חריפות ומתיקות. בסך הכול מנה נדיבה וטובה.

בו רייס ב- וונג (Vong)

ליווינו את הארוחה ב- Domaine Claude Riffault Sancerre Monoparcelle 469 Loire 2020
סוביניון בלאן פרחוני ופרותי מבלי להיות טרופי. החמיצות נכחה יותר מהמתיקות. יחסית עדין בטעמיו ולעיתים הרגיש כמשקה יותר מיין.

Domaine Claude Riffault Sancerre Monoparcelle 469 Loire 2020 ששתינו ב- וונג (Vong)

לסיכום

מסעדת וונג התל אביבית הפתיעה אותי לטובה. נדמה שמרכיבי המערכת (אירוח, שירות ומטבח) המנוסים והמיומנים עשו את המיטב בכדי להוציא אותי שבע רצון. גם היחס בין המחיר לתמורה נראה לי הוגן למדי. כל אלה יכולים להסביר את הפעילות הרצופה, העקבית והמוצלחת של המסעדה במשך שנים רבות.

יש הטוענים שהאוכל ב-וונג הותאם לחך הישראלי. לא ביקרתי בווייטנאם ואין לי דרך להשוות אבל גם אם הטענה נכונה, מצאתי את האוכל ב-וונג טעים והערב היה נעים.

וונג
שד' רוטשילד 15 תל אביב
טלפון: 03-6337171

אתר אינטרנט

דף פייסבוק