שכונת נווה שאנן, שהוקמה בתל אביב בדיוק לפני 100 שנה, הוזנחה במהלך השנים. בניית התחנה המרכזית החדשה, שבנייתה החלה ב- 1967 והסתיימה ב- 1993, הייתה בין הגורמים שפגעו בה אנושות. עם הזמן ובשל ירידת ערך הנכסים עברו לאזור אוכלוסיות ממעמד סוציו אקונומי נמוך ואוכלוסיות משולי החברה. בהמשך יתרכזו בה גם מבקשי מקלט ועובדים זרים. כל אלה יצרו לשכונה דימוי בעייתי. במקביל התפתחה בה נישה קולינרית ייחודית. צצו בה חנויות מזון המציעות חומרי גלם ממדינות רחוקות, דוכני מזון לאומיים ומסעדות אתניות קטנות. אחת מהן היא מסעדת גורקה (Gorkha) שנפתחה לפני כשנה.

הגענו לנווה שאנן בצהרי יום שבת. רוב ההולכים ברחובותיה היו אנשים מלאומים שונים עם בגדים צבעוניים להפליא. באופן מפתיע הרחובות היו נקיים יחסית והאווירה שלווה. אפילו מזג האוויר היה נוח. פה ושם בלטו בין המבנים המוזנחים גם בתים חדשים. בדיעבד יתברר לי שנעשים מאמצים לשפר את פני השכונה, לפתח יוזמות קהילתיות ועירוניות ולנסות להביא לשכונה אוכלוסיות חזקות יותר מבחינה כלכלית.

מסעדת גורקה שוכנת בקומת הרחוב של בית מגורים בסגנון באוהאוס. בכניסה חצר צרה עם דשא סינטטי המופרדת מהרחוב בגדר במבוק. בפנים חלל קטן עם שלושה-ארבעה שולחנות ומטבח חצי פתוח. בהגיענו החלק הפנימי היה ממוזג אך מעט קודר ולכן החלטנו לשבת בחוץ. למרות שבכניסה היה שלט ובו כתוב שהמקום נפתח ב- 10:30, נראה שרק במועד הגעתנו (סביב 12:00) התחילו לחמם מנועים.

הכניסה ל- Gorkha Kitchen

על חלק מהקיר בחוץ נתלה פוסטר גדול עם תמונת מסגד מטורקיה ועל חלק אחר פוסטר של מנות מהתפריט. התמונה הטורקית אינה מקרית. בעבר המקום הציע גם מנות טורקיות, כיום התפריט מתרכז במנות מצפון הודו ונפאל.
כאן אולי המקום לאזכר ששם המסעדה גורקה הוא כשמה של קבוצה אתנית המורכבת ממספר שבטים שמקורם בהרי ההימלאיה בנפאל. אנשי השבטים היו ידועים באומץ ליבם והם שירתו בעבר בצבא הבריטי וכיום בצבא ההודי ובצבא הנפאלי.

בתחילה היינו אנחנו ועוד שולחן עם מספר נשים מהמזרח הרחוק. בהמשך יתמלאו עוד שנים שלושה שולחנות. ההתנהלות של המלצר המקומי ושל האורחים הייתה רגועה ונינוחה. ביקשנו וקבלנו קנקן מים קרים.

ניתן להניח שחלק משמות המנות בתפריט המנויילן זרים לרובנו. המלצר, שהתעקש לדבר אתנו בעברית המוגבלת שלו ("צריך לדבר עברית, אנחנו בישראל"), המליץ וכיוון. לא בחרנו להיות אמיצים מידי ופנינו למנות שנשמעו מוכרות.
בתפריט מספר קבוצות: לחמים, מרקים, סלטים, מטוגנים, מנות אורז או אטריות וכו'. מבחינת הבשרים המנות מבוססות על עוף וכבש אם כי במועד ביקורנו לא היה קבב כבש שחפצנו בו. יש בתפריט גם לא מעט מנות צמחוניות. אין לצד המנות ציון של מידת החריפות. מצד שני רוב המנות שאכלנו פיקנטיות ולא חריפות. החריפות אם ישנה היא לרוב מעודנת. חלק מהמנות בחרנו לאכול במקום וחלק בחרנו לקחת בטייק אווי.
חשוב להדגיש שהתשלום במזומן בלבד.

התפריט של Gorkha Kitchen

התפריט של Gorkha Kitchen

* התפריטים לקוחים מדף הפייסבוק של המסעדה *

פאקורה – Pakoda (25 ₪)
קבלנו שמונה "לביבות" מחתיכות בצל שעברו בבלילת חומוס וטוגנו עם ההזמנה לצד קערית קטנה ובה רוטב פלפלים (צ'אטני). בתוצר הסופי לא הייתה תחושה של עודף שמן. ציפיתי שהלביבה תהיה יותר פריכה. בכל מקרה היא הייתה טעימה. גם ללא הרוטב הרגשתי בה חריפות נעימה. ניכר שהאוכל כאן מתובל: זרעי כמון, זרעי כוסברה, עשבים ועוד. הרוטב המלווה החרפרף היה סמיך במידה, לא חלק ומעט כבד. הייתה בו אפילו תחושה קלה של עישון.

פאקורה - Pakoda (25 ₪) ב- Gorkha Kitchen

צ'יקן טיקה מסאלה – Chicken Tikka Masala (50 ₪)
תבשיל אדמדם הוגש בכלי מתכת עם קוביות נתחי עוף שנעשו בסגנון טיקה כלומר הושרו במשרה על בסיס יוגורט ועברו טנדור. בתבשיל היו גם בצל, פלפלים, עשבי תיבול כמו כוסברה והרבה תבלינים.

צ'יקן קורמה – Chicken Korma (50 ₪)
בדומה לצ'יקן טיקה מסאלה גם הצ'יקן קורמה הגיע בקערית מתכת. שוב חתיכות חזה עוף אבל הפעם בתבשיל צהבהב עם מרכיב של קשיו. אפשר להניח שהיו בו עוד שלל מרכיבים ותבלינים כמקובל בתבשילי קארי הודיים.

שתי המנות היו פיקנטיות אך לא חריפות. הבשר בצ'יקן טיקה מסאלה היה עסיסי יותר. בכלל העדפתי את הצ'יקן טיקה בשל המרקם המעט יותר קטיפתי של הרוטב וחמיצותו הנעימה.

צ'יקן טיקה מסאלה – Chicken Tikka Masala (50 ₪), צ'יקן קורמה – Chicken Korma (50 ₪) ו-אורז לבן פשוט – Steamed Basmati Rice (15 ₪) ב- Gorkha Kitchen

יחד עם המנות העיקריות הזמנו אורז לבן פשוט – Steamed Basmati Rice (15 ₪) שהגיע בקערה ונעשה כהלכה
ו- נאן שום – Garlic Naan (15 ₪) שהגיע לוהט וצעק יצאתי עכשיו מהטנדור. השום, שכנראה הוסף ברגע האחרון, היה מאד נוכח כמעט "חי".

נאן שום – Garlic Naan (15 ₪) ב- Gorkha Kitchen

המנות שנאכלו בבית:

סמוסה – Samosa (20 ₪)
שתי יחידות של מטוגנים מבצק חומוס עם מילוי של תפוחי אדמה, אפונה, קשיו ועשבי תיבול. הסמוסות לוו ברוטב דומה/זהה לזה שהוגש עם הפאקורה. מעטפת הסמוסה הייתה פריכה, מתובלת ולא עבה. בקצוות המחודדים הבצק היה מעט בהיר, אולי לא טוגן עד הסוף. הסמוסה הייתה גדושה במילוי טעים.

סמוסה - Samosa (20 ₪) מ- Gorkha Kitchen

צ'יקן מומו – Steam Chicken MoMo (30 ₪)
צורת הכיסונים הנפאליים ב-גורקה מזכירה גיוזה. יש אפשרות לקבל את המומו מטוגנים או מאודים. בחרנו במאודים ועם מילוי של עוף. קבלנו עשרה כיסונים ממולאים בתערובת של עוף טחון, בצל ותבלינים. לצדם הגיע רוטב צהבהב (צ'אטני) עם חמיצות נעימה ומרעננת. מעטפת הבצק הייתה דקה, אלסטית ונעימה לאכילה. המילוי טעים ולא יבש.

צ'יקן מומו – Steam Chicken MoMo (30 ₪) מ- Gorkha Kitchen

טנדורי צ'יקן – Tandoori Chicken (60 ₪)
במנה 4 יחידות עוף (שני כרעיים מכובדים) שהושרו במשרה על בסיס יוגורט ועברו טנדור עם מעט ירקות. בפירוט המנה ב-וולט רשומים עוד מספר מרכיבים שכנראה נוספים למשרה: צ'ילי אדום, כורכום, מסאלה, ממרח ג'ינג'ר ושום, פלפל ושמן חרדל. העוף, שנעשה בהקפדה, היה עסיסי מאד. עם זאת כדאי לקחת בחשבון שהחריפות כאן בולטת יותר מבכל המנות האחרות שאכלתי. הצבע של העוף לא היה עז כפי שאפשר לראות לעיתים במנות טנדורי דומות. יש טענה שאת הצבע העז אפשר להשיג באמצעות צבעי מאכל סינתטיים ולא בשיטות מסורתיות מורכבות. כאן כנראה נמנעים מכך.

טנדורי צ'יקן – Tandoori Chicken (60 ₪) מ- Gorkha Kitchen

צ'יקן באטר מסאלה – Chicken Butter Masala (40 ₪)
נתחי חזה העוף הוגשו ברוטב עגבניות עם חמאה ותבלינים. הרוטב היה עשיר בטעמים מעודנים, משחתי וקטיפתי. גם החרפרפות הייתה רק מרומזת. שידוך מצוין לאורז לבן.
התבשיל נארז בכלי של חצי ליטר. מכאן ניתן להניח שמנות התבשילים כמו צ'יקן טיקה מסאלה וצ'יקן קורמה אף הן מוגשות באותו נפח.

צ'יקן באטר מסאלה – Chicken Butter Masala (40 ₪) מ- Gorkha Kitchen

לסיכום

החוויה בגורקה הייתה טובה מאד. מסתבר שאפשר פשוט לאכול אוכל טעים ובמחיר מאד מתון. מבין המנות שהזמנו כולל אלו שלקחנו הביתה, אף מנה לא הייתה מפוספסת. בעתיד אשמח להזמין שוב כל אחת מהמנות וכמובן גם לנסות אחרות ויש לא מעט כאלו.

Gorkha Kitchen
רחוב ראש פינה 16 בנווה שאנן תל אביב
טלפון: 053-8851222
יש שירות משלוחים באמצעות Wolt.

דף הפייסבוק